0711

Fick en fråga om hur arbetssättet är på vår skola, haha! Kan väl förklara lite kort:

På vår skola hänger ens betyg väldigt på hur självständig man är, man måste kunna ta ansvar för ens eget arbete och vara bra på att planera.

På vår skola jobbar man i 'steg' med grundämnena, alltså matte, svenska, engelska och moderna språk. Det finns totalt 35 steg i varje ämne. På varje steg finns det uppgifter och förklaringar på hur du ska göra, och sedan redovisar du steget genom ett prov, en inlämning eller en muntlig redovisning, beroende på vilket ämne du jobbar med. Beroende på vilken takt du håller, alltså hur många steg du gör per termin, avgör vilket betyg du får.

Sedan finns det ju andra ämnen, t.ex NO, SO och teknik. Dessa ämnen jobbar du med i 'kurser'. Kurserna är obligatoriska och alla får samma deadline, alltså är kurserna inte lika individuella som steg-ämnena är. I kurserna får du ett 'uppdrag', som redovisas genom inlämning, prov eller muntlig redovisning, precis som i stegämnena alltså. Skillnaden är att kurser för det mesta är grupparbeten och dessutom oftast innehåller flera ämnen.

En gång per år åker man iväg en vecka till en skolanläggning i Gamleby (nära Västervik i Småland), där man har alla de praktiska ämnena, som HKK, bild och slöjd. Alltså är det väldigt viktigt hur man presterar under den här veckan eftersom i princip hela ditt betyg i vissa ämnen hänger på arbetet du gör där.

                                           

Det var lite grann om hur arbetssättet på Kunskapsskolan fungerar. :)
Puss! /Elin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0